5 Nisan 2010 Pazartesi

KUDRETULLAH



Süper bir pasta...Bence hemen denemelisiniz. Özel günlerde, sevdiklerinize süper bir süpriz olabilir;) El emeği göz nuru daha ne olsun bundan güzel hediye mi olur:))

MALZEMELER:

KAREMELİ İÇİN:

Yarım su bardağından fazla toz şeker

KREMASI İÇİN:
4 Yumurta
2.5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
Limon kabuğu rendesi

KEKİ İÇİN:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı un
3 Yemek kaşığı kakao
Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve süt
Birer paket vanilya ve kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:
Önce karameli teflon bir tavada eritelim rengi değişince kek için kullanacağımız kalıbın altına dökelim. Kalıbımız kelepçeli kalıp ya da borcam tarzı olmasın. Mümkünse tabanı teflon olan bir kalıp kullanalım. Daha sonra süte kreması için olan tüm malzemeleri katalım mikserle sadece karişana kadar çırpalım. Sonra da bunu karemelin üzerine dökelim. Keki içinse önce yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Ardından önce sıvı malzemelerimizi sonra da katı malzemelerimizi ekleyip biraz daha çırpalım. Kekimizi kremamızın üzerine dökelim. Yani kalıbımızda karamel + krema +kek olacak. En son kek hamurumuzu döktüğümüzde hamur ve krema hepsi karışyor gibi gözükse de telaşlanmayın pişince mucuzevi bir şekilde ayrılıyorlar;) Pastamızı benmari usulu yani içi su dolu fırına dayanıklı bir kaba oturtarak 170 derecede ısınmış fırında kontrol ederek pişirelim. Pişen pastamızı oda sıcaklığına gelince dolapa koyup bir gece bekletelim. Benim gibi çok bekletmeyin biraz sulanıyor gibi oluyor:) Ertesi gün kenarlarından bıçakla hava aldırıp servis tabağımıza ters çevirelim. Görüntü muhteşem:) Eğer kalıptan çıkmazsa birazcık altını ocakta ısıtıp ters çevirebilirsiniz. Afiyet olsun sevgilerle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder