7 Nisan 2010 Çarşamba

KUYRUK YAĞI HELVASI:)))))) (ıyy demeyin deneyin)




Hayırlı cumalar..

Geçen gün gazete okurken Türkiye'ye Haiti'den 700 çocuk geliyor yazısını görünce içim burkuldu. Hayat insanlara nasıl oyunlar oynuyor, aslında hayat bir sahne bizler senaryo neyse onu oynuyoruz.

Düşünsenize herşey normal herkes olağan yaşantısı içinde yaşayıp giderken birden herşey alt üst olmuş 1 dakikalık bir depremle sadece yer sarsılmıyor! Peki en çok kimler sarsılıyor tabiiki çocuklar o annesiz babasız kalan savunmasız yavruları düşündüm; işte kimisi Amerikaya kimii İngiltereye veya başka başka ülkelere evlat olarak gönderildiler bile. Türkiye'ye gönderilenler de ılıman iklimi olan illeredeki esirgeme kurumlarına yerleştirileceklermiş.

İşte hayat bu kime ne göstereceği hiç belli değil ama bizler herşey her zaman böyle olacakmış gibi süşünüyoruz nedense???

Bu düşünceleri kafamdan silmeye çalışıyorum ama silinmiyor ara ara yine düşünmeden edemiyorum. İnşallah Allah hiç bir yavruyu annesiz babasız bırakmaz diyerek helvama gelmek istiyorum..

Kuyruk yağı helvası yine bizim Babadağın kurban bayramlarında yapılan olmazsa olmaz tatlısıdır.

Kurbanlar kesilir etler kavrulur karınlar doyurulduktan sonra:) tatlı olarak hemen kuyruk yağı helvası karılır(Babadağ'da helva pişir denmez helva kar denir)

İlk duyanlar ıyyy bu nasıl yenir kokmazmı bu diye düşünebilirler, fakat hiç düşünüldüğü gibi bir kokusu ve et tadı olmaz harika bir lezzeti vardır..

Şöyle el kadar büyükçe bir kuyruk yağı parçası doğranır ve tencerede eritilir.

Kuyruk eriyip posası(kıkırdak deriz biz) içinden kevgirle alınır ve içine 3 su bardağı irmik ilave edilir ve irmik kavrulmaya başlanır.

Diğer tarafta 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su kaynatılır.

İrmiğin rengi döndükten sonra içine şekerli şurup ilave edilir ve karıştırılır ateş kısılır tencerenin kapağı kapatılır..

İrmik suyunu çektikten sonra 15-20 dakika demlenen helva afiyetle tüketilir.
İstenirse içine ceviz fındık fıstık ilave edilebilir..
Bence deneyip lezzetine bakın..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder