8 Nisan 2010 Perşembe

Kıymalı Mantı Makarna

Mantı bizim evde kızım ile benim çok sevdiğimiz bir lezzet. Ancak çok zaman eve geç gelince hamur açmak, hazırlamak zor oluyor. Hazır ürünleri de evde kullanmadığım için mantı makarna bana daha pratik geliyor mantının tam yerini tutmasa da...
Herkesin Kandili Kutlu Olsun...

Gereken Malzemeler:
  • Yarım paket mantı makarna
  • 250-300 gr yağsız kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • bir kase kadar kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • dereotu
  • yemeklik zeytinyağı

Yapılışı:

  • Soğanları yemeklik doğrayın. Yağda hafifçe soldurun.
  • Üzerine kıymayı ilave edin, çevirerek kavurun.
  • Kıyma pişince salçasını ve maydanozunu ilave ederek bir kaç kez karıştırıp ılınmaya bırakın.
  • Ilınan iç malzemesini küçük bir çay kaşığı yardımıyla iyice bastırarak mantı makarnaların içine yerleştirin.
  • Bu işlem bitince bir tencereye yaklaşık 2 su bardağı suyu (su miktarı göz kararı makarnaların bir iki parmak kadar üzerini geçmeli) bir kaç damla yağ ile koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suyun içine yavaş yavaş doldurulmuş mantı makarnaları koyup makarnalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Yumuşayan makarnaları delikli bir süzgeçle servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı içine kıyılmış dereotu karıştırdığınız yoğurdu dökün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder