7 Nisan 2010 Çarşamba

Limonlu Dana Biftegi - Yemek Tarifi

Limonlu Dana Biftegi - Yemek Tarifi

Mutfak: Diger
Süre: 10-20dk

MALZEMELER
4 adet ince dana biftegi, her biri 100 175 g. 40 g. tereyagi
150 ml tavuk suyu tableti
1/2 limonun ince rendelenmis kabugu
1 limonun suyu
2 çay kasigi dogranmis taze adaçayi yapragi veya l çay kasigi kuru adaçayi yapragi tuz ve karabiber
SÜSLEMEK IÇIN:
Adaçayi yapraklari Limon dilimleri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 110 C'ye isitin.
Bir tavada tereyagini eritin. Yag kizinca dana bifteklerim her iki yüzlerini
de 2-3 dak. altin sarisi bir renk alincaya dek pisirin.
Dana etlerim bir servis tabagina alip firinin içinde sicak tutun. Tavuk
suyunu tavaya koyup, limon kabugunu, suyunu ve adaçayi yapraklarim
ekleyin. Bir tasim kaynatin. Karisimi agir ateste 4-5 dak. kaynatin. Tuzunu
biberini ilave edin.
Hazirlamis oldugunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayi yapraklari ile
süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder