7 Nisan 2010 Çarşamba

Mantarlı Bahar Salatası




Malzemeler :
300-400 gr. kültür mantarı
roka
maydanoz
kıvırcık marul
semizotu
kiraz domates
salatalık
1 kutu mısır konservesi

Sos için;
limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke, tuz

Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp dilimlenir ve limonlu suda haşlanır, soğumaya bırakılır. Yeşillikler yıkanıp, salata kurutucuda kurutulur. Bıçak değdirmeden, elde iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Salatalık dilimleri ve kiraz domateslerle süslenir. Üzerine mısır taneleri ve mantarlar serpilir. (Hafif acı biberiye turşusu da çok yakışıyor.)
Sos malzemeleri bir kasede çırpılarak servisten hemen önce salatanın üzerine gezdirilir.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder