7 Nisan 2010 Çarşamba

MİLFÖY MANTISI
















Malzemeler
10 adet milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Soğanı rendeleyip bir çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip tuzunu ve karabiberini katın. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Milföy yapraklarını dörde bölün, kıymalı harçtan içerisinine koyun. Uçlarını kapatın ters çevirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sarımsak döküp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda biraz kavurduğunuz salçayı döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder