7 Nisan 2010 Çarşamba

Pekmezli Simit (P.D.Ç.S.E. 36)


Malzemeler :
3,5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı pekmez
Ayrıca;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Üzerine;
susam
Yapılışı :
Maya bir su bardağı suda eritilir ve kabarması için en az 15 dakika bekletilir. 1/2 su bardağı su ile 1,5 yemek kaşığı pekmez karıştırılır. Unun ortası havuz gibi açılır, eritilmiş maya ve tuz eklenir. Pekmezli su azar azar eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. (Gerekirse su eklenebilir.) Yaklaşık 15 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elde yuvarlanarak uzun bir şerit yapılır. Şerit ortadan ikiye katlanarak, uçları döndürülür ve birleştirilerek simit şekli verilir. 1 Su bardağı su ve 1 yemek kaşığı pekmez geniş bir kapta karıştırılır. Simitler önce pekmezli suya, sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder