7 Nisan 2010 Çarşamba

OTLU ISPANAK YEMEĞİ

"ISPANAK ZATEN OT... OTLU ISPANAK NASIL OLUYOR" DEMEYİN. TARİFİ OKUYUN DENEYİN... HEM SAĞLIKLI HEM DİYET YAPANLAR İÇİN İDEAL BİR YEMEK... ISIRGANIN BAYGIN TADINI SEVMEYENLER BUNU DENEMELİ DİYORUM. ÇÜNKÜ TADINI ISPANAKTAN AYIRT EDEMİYORSUNUZ...

MALZEMELER
  • YARIM KİLO ISPANAK
  • 4-5 DAL ISIRGAN OTU
  • 4-5 DAL EKŞİ OT
  • 1-2 DAL EBEGÜMECİ OTU
  • YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • YARIM KAŞIK BİBER SALÇASI
  • TUZ

YAPILIŞI

  • ÖNCELİKLE OTLARIMIZI GÜZELCE YIKAYIP AYIKLAYIP DOĞRUYORUZ. YAĞDA KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI KAVURUYORUZ. SALÇALARIMIZI KOYUYORUZ. DOĞRADIĞIMIZ OTLARIMIZI TENCEREMİZE KOYUYORUZ. PİRİNCİ TUZU KOYUP 1 ÇAY BARDAĞI KADAR SICAK SU İLAVE EDİP KAPAĞI KAPATIYORUZ. PİŞİNCE ARZUYA GÖRE ÜZERİNE YOĞURT KOYUP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder