6 Nisan 2010 Salı

PATATESLİ MANTI

Bu enfes görüntü annem ve yasminciğimin ortak yapımı..Arada benimde yardımlarım olmadı değil..Hamuru annem yoğurdu,yasemin açtı beraber kapattık..Lezzeti her zamanki gibi yerindeydi..

Malzemeler;
1 pazı hamuru(büyük bir portakal büyüklüğünde) için;
(1 pazıdan ,1 tepsi çıkıyor)
1 yumurta,un, su ,tuz gerekli...

Yapılışı;
Hamur katı olacak şekilde yoğurulmalı ve biraz dinlenmeye bırakılmalı...Bu arada içi için; haşlanmış 2 patates ezilir,ince kıyılmış soğanda kavrulur,karabiber ve tuz eklenir.
Hamur ince bir şekilde açılır,açıldıktan sonra kare kare kesilir,ve iç konulduktan sonra muska gibi kenarlarına iyice bastırılarak kapatılır.
Geniş bir tencerede hamurların pişmesi için su kaynatılır ve kaynamış suya bir iki damla yağ damlatılır. Muskalar içine aktarılır,fazla karıştırmadan ve hamur erimeden süzgeç kaşıkla servis tabağına alınmalıdır.Servis edilecek kaba alınan mantının üzerine sarmısaklı yoğurt ve erimiş tereyağlı kırmızı biberli sos dökülür..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder