7 Nisan 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Milföy

Malzemeler
1 paket milföy
1 adet büyük patlıcan
2 adet küçük domates
Sıvıyağ
Tuz
5-6 sap maydanoz
7 adet çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
1-Patlıcan ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğranır.
Tavaya sıvıyağı alınır doğranmış patlıcan ve domatesi ilave edilir. Kısık ateşte patlıcanlar
Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu da ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
2-Maydanoz ve zeytin ince doğranıp patlıcana ilave edilir. Beyaz peynir ve pul biberi de ilave edip harmanlanır.
3-Bir adet milföy hamuruna hazırlanan içten bir miktar konur çaprazlama iki ucu ortada birleştirilir.
Malzeme bitene dek bu işlem tekrarlanır. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış
Orta ısılı fırında milföyler kabarıp kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder