6 Nisan 2010 Salı

PATLICAN OTURTMA










PATLICAN OTURTMA,

5 adet bostan patlıcanı - 2 soğan- 1 iri diş sarımsak ( arzuya bağlı )
4 domates - 2 adet çarliston - 250 gr orta yağlı kıyma - tuz - karabiber- kırmızı biber(arzu edilirse ) ben bir tutam kimyonu da her zamanki gibi çok yakıştırırım.

YAPILIŞI :

Patlıcanlar alacalı soyulup, dilimlere ayrılır.
Tuzlu suda 20 dk bekletilip sudan geçirilir.
Orjinali tek tek yağda kızartılmakta,
Ben kızartmam !

Diğer bir tencerede 3 yk yağda yemeklik doğranan soğanlar, pembeleştirilir ve kıymada eklenip kavrulur.
içine küp küp doğarnmış domates ve çarlistonlar ilave edilir.
Yoğun bir sos olunca tuz ve baharatlar eklenir.

Yayvan tencereye bir sıra patlıcan dizilir
üzerine kıymalı harç bolca gezdirilir.
Tekrar üzerine patlıcan dizilip bitene kadar devam edilir.
En üste ise dilim dilim domatesler dizilip,
1/2 çb sıcak su ilave edilip, kısık ateşte kendi domates suyu ile pişirilir.

AFİYETLER OLSUN.

* Ben misafir yemeği olarak da yaz aylarında çok çok sık yaparım, ama tek kişilik güveçlerde, fırına atarak.. (üzerine az taze kaşar da rendelersek çok hoş olur)
enfesss olur. Paylaşmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder