8 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TART


NORMALDE BU TARTI TEK ÖLÇÜ YAPTIĞIMDA KELEPÇELİ KALIPLARIN BÜYÜĞÜNE KOYUYORUM. AMA BU SEFER MİSAFİRLERİM KALABALIK DİYE İKİ ÖLÇÜ YAPTIM VE BÜYÜK TEPSİYE KOYDUM... TARİFİ TEK ÖLÇÜ OLARAK VERİCEM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ÖLÇÜDE KATLAYARAK YAPABİLİRSİNİZ...
BEN RENGİ DEĞİŞİK OLSUN DİYE HAMURUN İÇİNE ISPANAK PÜRESİ KOYARAK HAMURU YEŞİL YAPTIM. AMA BU SİZİN TERCİHİNİZE KALMIŞ. TARİFİNDE YOK ÇÜNKÜ...
MALZEMELER
  • 125 GR MARGARİN (ERİMİŞ SOĞUMUŞ)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA (SARISININ YARISI ÜZERİNE AYRILIR)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • (İÇİNE KOYACAĞINIZ PEYNİR TUZSUZSA HAMURUNA BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ KOYUN. PEYNİRİNİZ TUZLUYSA, TARTINIZ TUZLU OLMASIN DİYE, HAMURU TUZSUZ YOĞURMANIZDA YARAR VAR.)

İÇ MALZEMESİ

  • 250 GR PEYNİR (KIRIK PEYNİRDE KULLANABİLİRSİNİZ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 1 AD TAZE SOĞAN (İNCE KIYILMIŞ)

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. YARISI TOP YAPILIR MERDANEYLE AÇILIR. KALIBIMIZIN ÜZERİNE KAFES YAPACAK KADAR ŞERİTLER KESİLİR. KENAR KISIMLARI KALAN HAMURA EKLENİR. (BU ŞEKİLDE ÖNCE KAFES ŞERİTLERİNİ YAPARSANIZ HAMUR ZİYAN ETMEMİŞ OLURSUNUZ.) KALAN HAMUR, KALIBIMIZ KADAR AÇILIR. KELEPÇELİ KALIBIMIZA YERLEŞTİRİLİR. ÖTE YANDA PEYNİR MAYDONOZ VE TAZE SOĞAN YOĞRULUR. KALIPTAKİ HAMURUN ÜZERİNE YAYILIR. ÜZERİNE KESTİĞİMİZ ŞERİTLERDEN KAFES YAPILIR. SADECE HAMURUN (KAFESLERİN) ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. 200 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU TARİFİ ACİL GELEN MİSAFİRLERİNİZ İÇİN RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ. HAMURU ÇOK KOLAY TOPARLANAN BİR TARİF. YAPILIŞIDA EL OYALAMADIĞI İÇİN PRATİK BİR TERCİH OLABİLİR. İÇİNDE PEYNİR OLDUĞU İÇİN VE O ERİDİĞİ İÇİN, BEKLETMEDEN YENDİĞİNDE LEZZETİ DAHA HARİKA OLUYOR...

AŞAĞIDAKİ RESİMLERDEN YAPILIŞI DAHA İYİ ANLAŞILIR SANIRIM... YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder