8 Nisan 2010 Perşembe

POFİDİK KIZARTMALAR
















Malzemeler
500 gr un
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar ılık su
İçi için
200 gr beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. İçi için, soğanları yemeklik doğrayıp bir cimdik tuzla ovun.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın. Elinizi yağlayın. Hamuru avucunuz içinde açın. İç malzemeden 1 tatlı kaşığı koyup sıkıca kapatın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder