6 Nisan 2010 Salı

Portakallı Muhallebi

Bu tarifi eskiden yayınlamıştım ama arkalarda kaldığı için ye#41 Portakal etkinliği için tekrar yayınlıyorum.. Sevgili (portakal ağacı)Hatice'ye başarılar diliyorum..

Malzemeler

- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 litre kaynamış süt
- 1 portakalın suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

1- Yıkadığımız portakalın kabuğunu ilk önce rendeleyelim.Yumurtaların sarısını beyazından ayırdıktan sonra sarıları tencereye alalım.
2- Un,pirinç unu,şeker ve portakal kabuğu rendesini sütle iyice ezelim.Koyulaşana kadar ağır ateşte kaynatalım.Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan indirerek portakal suyunu ilave edelim.
3-Muhallebiyi kaselere boşalttıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim.Sonra buzdolabına alalım.
4-İyice soğutup katılaşınca arzuya göre üzerine dondurma,portakal kabuğu rendesi,veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder