6 Nisan 2010 Salı

Portakallı Supangle



Sararmış, kimbilir kaç yıldır eski dergilerin arasında yapılmayı bekleyen, pek fotojenik bulduğum tarifi mutfaktaki panoya aldım bir kaç gün önce. Dün akşama doğru hazırdı, ancak görücüye çıkmak için sabahı bekliyordu. Ev halkı sabırsızlanıp çabucak yemek isteyince, yeterince sertleşmeden, gün ışığını göremeden önce fotoğrafı alındı, sonra da midelere gönderildi. Beğenmeyen yok, çikolata ve portakal uyumu yine damaklarımızdaydı. Hepimiz Dr. Oetker ürünlerini severek ve sıkça kullanıyoruz. Dr. Oetker'in küçük poşetlerinin arkasındaki tariflerinden uygulayıp, sürekli yaptığımız tariflerimiz vardır mutlaka. Ben de bunu düşünerek Dr.Oetker etiketli tariflerime zaman zaman yer vermeyi uygun buldum


Hamur:

100 g yumuşak margarin

85 g (yarım su bardağı) toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

1 tutam tuz
2 yumurta
110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için:
100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi


Üzeri İçin:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 gr margarin

Hazırlanışı:

Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.

Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.

Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder