6 Nisan 2010 Salı

YOĞURTLU HÜNKAR ÇORBASI


MALZEMELER:
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağ
tuz,kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderdan geçirin.Karışımı 8 saat bekletin.Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.Tuzunu koyun.Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.İki dilim bayat ekmeği küp küp doğrayın.Bir yemek kaşığı teryağını kızıdırıp ekmekleri kızartın.Çorbanın kıvamını kaynadıktan sonra sıcak su ekyerek ayarlayabilirsiniz.Çorbayı kaselere paylaştırıp terayğda kzıdırdığınız toz biberle ve haırladığınız krutonlarla servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder