6 Nisan 2010 Salı

Zitronen-Bananenkuchen / Muzlu-Limonlu Pasta

Pastayı okula göndermeden, bir dilimini düzgünce kesip fotoğraflayıp,dilimi yine yerine oturttum..))Bugün Berk bana telefon açıp teşekkür etti..Arkadaşlarının çok beğendiklerini ve teşekkürlerini ilettiklerini bildirdi..))Arkadaşlarının akılları pudingli,kakaolu muffinlerde kalmış..))Önümüzdeki günlerde,muffinlerden yine yapılıp okula yetiştirilecek..))
6
Malzemeler
4 sarısı-4 yumurta akı
175 gr şeker
1 çay bardağı krema
1 paket vanilya
100 gr tereyağ
1 çy bardağı sıvıyağ
minicik tuz
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1,5 limonun suyu
1 yemek kaşığı irmik
3-4 damla limon aromsı
3 adet minik olgun muz
4 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un (300 gr)
Üzeri için
5 yemek kşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı limon suyu
5
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla çırpılır.
Krema tek başına çırpılıp bekletilir.
Yumurta sarıları,şeker,vanilya,limon kabukları 3 dk çırpılır.
Yağlar eklenip çırpılır.
Limon suyu,irmik eklenip çırpılır.
Nişasta,un,kabrtma tozu karışıp eklenip çırpılır.
Yumurta akları,krema peşpeşe karışıma eklenip kaşıkl karıştırılır.
Muzlar ince dilimler halinde karışıma eklenip karıştırılır.
Karışım yağlnamış kalıba dökülüp yaklaşık 45 dk pişirilir.
Üzerine pudra şekerli guss hzırlanıp dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder