8 Nisan 2010 Perşembe

Profiterollü Pasta (P.D.Ç.S.E. 36)


Bu pastayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Tarifini buradan aldım, ufak tefek değişiklikler yaptım.

Malzemeler :
Hazır pastabanların bir parçası
profiterol topları (yapılışı için lütfen tıklayın.)
1 su bardağı süt
portakal kabuğu rendesi
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
100 ml. krema
80 gr. Bitter çikolata
Yapılışı:
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pastaban iki taraflı ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Bir kısmı pastabanın üzerine sürülür. Geri kalanı profiterollerin içlerine doldurulur. Profiteroller pastabanın üzerine dizildikten sonra kalan krema ile üzerleri kaplanır. Krema küçük bir cezvede kaynatılır. Çikolata parçalara bölünerek kremanın içine atılır ve eritilir. Ilık hale gelince pastanın üzerine gezdirilir. Pastanın üzeri fıstıkla süslenebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder