8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU KOLAY MANTI
















Malzemeler
2 adet tavuk butu
3 adet yufka
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk butlarını tuzla birlikte 2 su bardağı suda haşlayın. Tavuk butlarını soğuduktan sonra iri parçalar halinde tiftikleyin. Yufkaları 4'e bölüp 12 parça elde edin. Tiftiklediğiniz tavuklara karabiber katın. Yufkaların içerisine koyup sigara böreği sarar gibi sarıp, gül böreği şekline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bütün gül böreklerinin üzerine yarım kepçe soğuk tavuk suyu dökün. Tekrar fırına koyup tavuk suyunu tamamen çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarmısak döküp. Kızdırılmış tozbiber gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder