7 Nisan 2010 Çarşamba

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TART


Bu tartın hamurunun tarifi Sevgili Gelincik-Burcu'ya aittir. Bir tart tarifime yazdığı yorumda tavsiye etmişti. İyi kide etmiş muhteşem bir tart hamuru oldu. Teşekkürler Burcu.

Tart hamuru malzemesi;

* 100 gr eritilmiş tereyağı,

*2 yumurta,

*1 tutam tuz,

*1 çorba kaşığı süt,

*2 silme kahve kaşığı kabartma tozu,

*1 paket vanilya,

*125 gr un ( yaklaşık 1 su bardağı kadar koydum)

*100 gr tozşeker (yaklaşık 1/2 su bardağı kadar kullandım )

Çikolatalı dolgu malzemesi:

* 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş bitter çikolata,

* 1/2 su bardağı krema

* Üstüne yerleştirmek ve süslemek için arzu ettiğiniz kadar, dondurulmuş vişne

Hazırlanışı;

1. Tart kalıbınızı yağlayın ve unlayın,

2.Tüm hamur malzemesini mikserle 3-4 dakika çırpın ve tart kalıbınıza dökün. Spatula yardımı ile kalıbın heryerine hamurun yayılmasını sağlayın.

3. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

4. Tartın soğumasını beklerken çikolatalı dolgu malzemesini çırparak hazırlayın. Tartınızı servis tabağına alın ve boşluk kısmına hazırladığınız dolgu malzemesini dökün.

5. Çikolatalı dolgu malzemesinin üstünü vişnelerle istediğiniz gibi süsleyin. Tartınız servise hazırdır.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder