7 Nisan 2010 Çarşamba

YAYLA TATLISI



MALZEMELER
5 yumurta
Bir cay bardagi seker
Bir cay bardagi un
2 yemek kasigi irmik
Bir cay bardagi siviyag
Kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir bardak antep fistigi
SURUP ICIN
2.5 Su bardagi seker
2 Su bardagi su
HAZIRLANISI
Yumurtalarin sarilari beyazindan ayrilir.
Bir kabin icine yumurta sarilari ve seker ilave edilirek iyice karistirilir.
Sivi yag,un,irmik,kabarta tozu ilave edilir tekrar karistirilir.
Yumurta beyazlarinin icine az tuz konur ve kar gibi olana kadar iyice mikser ile cirpilir.
Spatula ile yavas yavas diger karisima ilave edilir
Fistiklar eklenir ve hafifce karistirilirak yaglanmis kaliba konup , 170C firinda pisirilir.
Surup malzemeleri kaynatilir sogutulur firindan cikan tatlinin uzerine dokulur .
Afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder