8 Nisan 2010 Perşembe

YENGE KÖFTESİ


Çok nefis bir köfte. Görüntü olarak Adana Kebap'a benziyor. Ama değil. Bence ondan daha güzel bir köfte ( Köfteyi çok seven biri olarak bu köfteye de bayıldım doğrusu ).
Malzemeler;
*1/2 kg iki kere çekilmiş köftelik dana kıyma,
*1 yumurta,
*1 orta boy soğan rendesi,
*3 adet orta boy patates ( çiğ olacaklar ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş olacaklar )
*1 kahve fincanı un,
kırmızı biber, karabiber, tuz.( Arzuya göre miktarları belirlenebilir. )
Kızartma için sıvı yağ.
Hazırlanışı;
Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Streç folyo içerisine mir miktar köfte konur ve strece sarılarak yuvarlanır ve uzatılır. Bu şekilde Adana Kebap şekli verilir. Daha sonra kızgın yağa atılarak kızartılır. Kızartılan köftelerin yağı, havlu peçete üstüne konarak yağı çektirildikten sonra servis yapılır, Afiyetttt olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder