5 Nisan 2010 Pazartesi

Z.YAĞLI KEREVİZ

MALZEME:
1 adet büyük boy kereviz
1 adet büyükçe havuç
1 adet patates
yer elması(istenildiği kadar)
1 adet soğan
yarım çay.bar. sıvıyağ
1 yem.kaş.şeker
1 yem.kaş un
1 adet greyfurt suyu
1 adet portakal suyu
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler soyulup doğranır,tencereye yerleştirilir,üzerine yağ,portakal,greyfurt suyu,sıvıyağ,şeker,tuz eklenir.Üzerine az biraz suyla açılan un ilave edilir karıştırılıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirilir..Su az gelirse su eklenir..(kerevizin saplarıda irice doğranıp yemeğe katılır)üzeri maydanozla süslenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder